Massage

Aanraken is aangeraakt worden.

Aanraken is de eerste taal die we spreken. Massage brengt evenwicht. Spieren ontspannen en het stressniveau daalt. Energie kan weer vrij door het lichaam stromen. Olie op de huid zorgt voor een fijn gevoel en is verzorgend tegelijk. Gun jezelf een moment, boek een massage!

“Life is beautiful, take note of it….”

Sabaaydi - kruidenstempel massage

Geluk, gezondheid en een goed leven! De Sabaaydi-massage is een intuïtieve en energetische massage om jezelf even net iets extra’s te geven en je te laten verwennen van top tot teen!

Deze Oosterse massage wordt gegeven met warme kruidenbuidels en warme olie. Deze energetische en intuïtieve massage geeft u zeer diepe ontspanning. U wordt echt aangeraakt. Bij deze massage speelt zachtheid en gevoel een grote rol. In een dieper niveau van ontspanning komen spanningen los en gaat de energie weer stromen.

sabaaydi-kruidenstempel-massage

Chi-Wit-massage - levensboom massage

Het uitgangspunt van deze bijzondere massage is je wervelkolom zien als je levensboom. Steeds vaker komen we mensen tegen die hun buigzaamheid kwijt zijn. Dit hoeft niet altijd fysiek te zijn, dat kan het wel worden. In de wervelkolom komen zenuwen samen, deze staan in verbinding met de rest van het lichaam. Als de energie goed kan stromen door de wervelkolom werkt het door op de organen, harmoniserend. Door stress en andere oorzaken kan er veel spanning, pijn en moeheid zijn opgebouwd in de wervelkolom. Daarom is het zo belangrijk dat we leren met de stroom van het leven mee te gaan en bewust in het leven te staan. Zodat het zelfgenezend vermogen in beweging blijft. Rug en achterkant van de benen worden gemasseerd waardoor de energie gaat stromen

Er worden massage technieken uit Thailand, India en Vietnam toegepast.

Indian Head massage - hoofdmassage

De Indian Head massage is gebaseerd op de oude Indiase geneeswijze de Ayurveda. Eeuwen geleden werd deze massage ingevoerd in India en tot nu toe maakt deze massage onderdeel uit van het dagelijks leven daar. Met de Indian Head massage wordt er een lichte druk uitgeoefend met de handen en vingers op de rug, nek, schouders, armen, hoofd en gezicht van je cliënt, afgewisseld met ontspannende strijkingen. Door de Indian Head massage worden blokkades opgeheven welke zich kunnen uiten in hoofdpijn, stijve nek, gespannen spieren in de rug en andere stress gerelateerde klachten.

Deze massage werkt door in het hele lichaam en kalmeert zowel lichaam en geest.

Intuïtieve Ontspanningsmassage - lichaamsmassage

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart: je hart door je handen laten stromen. Er wordt gewerkt niet volgens een plan of schema vanuit je hoofd, maar geluisterd steeds bewust naar wat wordt ingegeven in contact met degene die wordt gemasseerd. De handen worden gestuurd vanuit het hart, het centrum, de intuïtie, niet vanuit het hoofd. De massage werkt helend op de structuur van het lichaam (spieren, bloedcirculatie, organen, huid enz.) en op de energie (aura, chakra's, energiebanen). Dit is wat intuïtieve massage, ideaal geformuleerd, kan zijn.

Deze massage is een vorm van integratieve massage. Integratieve massage is een ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft. Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit).

Integratieve massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, waarmee op een holistische wijze een ontspanningsmassage gegeven wordt, afgestemd op de behoefte van dat moment.

De bekende klassieke massagetechnieken, zoals strijkingen en knedingen, worden op een holistische manier toegepast. Dat betekend dat het niet volgens een vast schema wordt toegepast, maar met enige creativiteit. Er is aandacht voor "de hele mens" en niet voor een verzameling klachten, spieren en andere onderdelen, daarnaast ook voor de sfeer: rustig, verzorgd, respectvol.

Metamorfose massage - voeten, handen en hoofd

Niets doen, kan ook zijn iets doen!

Deze zachte helende massagevorm wordt ook wel prenatale therapie genoemd. In de prenatale periode wordt namelijk je basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten en voor de belemmeringen die je er steeds weer van weerhouden te zijn wie je werkelijk bent.Tijdens de Metamorfose massage worden handen, voeten en hoofd heel zacht gemasseerd op de zogenaamde prenatale lijnen.

Een Metamorfose massage kan helpen blokkades op te ruimen en te verwerken om zo een nieuwe start te maken. Deze vorm van massage werkt heel ontspannend, brengt de geest tot rust en kan ondersteunend werken in periodes van veranderingen zoals echtscheiding, verhuizing, zwangerschap, verandering van (werk)omgeving.

Kan iedereen een Metamorfose massage ondergaan? Deze zachte vorm van massage is geschikt voor volwassenen, kinderen en zwangeren. Het kan helpen bij stressgerelateerde en zwangerschapsgerelateerde klachten, spanningen, bij drukke kinderen (ADHD), autisme en wordt vaak ingezet bij terminaal zieken.

Door de Metamorfose massage toe te passen kun je ervaren dat er meer is dan wat we kunnen zien, meer dan wat wetenschappelijk te verklaren is. Je kunt ervaren dat er ook een innerlijke kant is.

De zes aanrakingen - energetische massage

Emoties transformeren kan dat? Ja, natuurlijk!

Door middel van een shiatsu techniek (drukpunt massage) worden emoties verwerkt en getransformeerd.

  • Piekeren transformeert in Aanwezigheid
  • Verdriet transformeert in Mystieke stilte
  • Angst transformeert in Zelfverzekerdheid
  • Woede transformeert in Assertiviteit
  • Schrik en hysterie transformeren in Openheid

De 6 aanrakingen is een eenvoudige techniek met een diepe uitwerking. De behandeling kan worden geven als een algemene, heerlijke behandeling of kan worden gebruikt binnen andere behandelingen.

De 6 aanrakingen zijn geïnspireerd door de Engelse shiatsutherapeut Bill Palmer en zijn Six forms of touch. Elke van de 6 aanrakingen staat voor 1 van de 5 elementen van Traditionele Chinese Geneeswijze. Elk element staat weer o.a. voor een bepaalde emotie. Emoties zijn onafgemaakte bewegingen en in het lichaam voelbaar als energetische blokkades. Door de aanraking aan te passen aan dat wat er in het lichaam voelbaar is, wordt ruimte gemaakt voor energie om te stromen.

Bijvoorbeeld het waterelement vraagt om ondersteunende aanraking en 'handoplegging', zoals in reiki. Het houtelement vraagt om een stevige, bewegende aanraking; dat lijkt weer op sportmassage. Het vuurelement vraagt om zachte, liefdevolle aanraking, om intuïtieve massage.

Note: Wel of niet masseren
Een massage wordt in principe gegeven op een gezond lichaam. Het doel van een massage is het ondersteunen van gezondheid. Bij afwijkingen, aandoeningen of ziekte mag er niet worden gemasseerd. Neem bij twijfel altijd contact op met uw (huis)arts of fysiotherapeut. Een massage kan geen fysiotherapie of specialistische behandeling vervangen. Raadpleeg bij zwangerschap altijd uw (huis)arts of verloskundige. Er wordt niet ingegaan op de vraag naar erotische massage.

© 2016 - 2024 Happy New Me | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel